Mermer adı Yunanca (Marmaros) kelimesinden gelmektedir. Anlamı Kristal kaya , parlayan taş, ışıltı – parıltı dır. Esas itibariyle metamorfik bir Kalsit’ tir. Birleşiminde çok büyük oranda( % 98) Kalsiyum Karbonat ve düşük oranda (%2) Magnezyum karbonat içerir. Kalsit kristallerinin ısı ve sıkışmalar sonucunda birbirine sıkısıkıya yapışması sonucunda oluşurlar. Oluşum süreci çoğu zaman bin yılları bulmaktadır . Mermerlerin oluşum rengi beyaz ve gri tonlardır. Mermer oluştuğu bölgenin tabiat şartlarına ve toprağın yapısına göre oluşumuna kil,mika,demiroksit v.b organik maddeler karışabilir ve bu karışımın düzeyine göre sarı, pembe, siyah, mavimsi, kırmızı renkler şeklinde görülebilir.
En şık taşlardan biri olarak kabul edilen Mermer, sık sık eski Avrupa ve Asya uygarlıkları tarafından kullanılmıştır. Antik Romalılar ,Yunanlılar, Anadolu Selçuklu Medeniyeti ve Osmalı İmparatorluğu dönemlerinde saraylarda , ibadethane avluları, iç mekanları ve hükümet binaları ile salonlarının yanı sıra, evlerde ve binalarda yoğun olarak mermer kullanılmıştır. Mermerin işlevsel kullanımı yer ve duvar ile sınırlı değildir, çok geniş bir uygulama sahasına sahiptir. Mutfak lavaboları, banyo ve mutfak tezgahları, merdiven basamak yapımı, süs eşyaları, aksesuar yapımı , şömine ve heykel yapımı için de kullanılabilen bir doğaltaştır. Ünlü sanatçı Michelangelo heykellerinde İtalya’nın Carrera bölgesindeki mermerleri kullanmıştır.
Günümüzde onlarca yapı ve yüzey kaplama malzemesi bulunmaktadır. Çeşitli kimyasalların birleşimi ve yüksek teknoloji üretimleri ile mermere alternatif oluşturmaktadır. Fakat bu malzemeler dikkatli incelendiğinde hepsinin mermeri taklit ettiği, karışım ve harmanlarında mermerden esinlenildiği ve her taklidin aslını yaşatacağı unutulmamalıdır. Mermerler tabiatın çizdiği resimlerdir, tüm aşamaları ve dizaynı tabiata aittir, hiç bir kimyasal içermez, homojendir, şıktır ve sağlıklıdır.
Yapısının çok sert olmaması nedeniyle kullanıldığı alanlarda çizilmeler , matlaşmalar , yüzeyinde leke oluşumları meydana gelmesi vb. dezavantajları olduğu söylenmesine rağmen unutulmamalıdır ki mermer yıllar boyu tekraren silinip cilalanarak ilk günkü cazibesine kavuşmaktadır. Bu özellik kimyasal oluşumlu hiçbir malzemede mümkün değildir.
Marble, mermer, mermer proje uygulama, mermer uygulama, onyx, mermer uygulama, proje uygulama, mermer granit proje uygulama,Mermer ve Doğal Taş patlatma mozaikler, Mermer ve Traverten lavabolar, Mermer hamam kurnaları, Eskitme Doğal Taş ,mermer doğal taş ürünleri, marble turkey , mermer ürünleri, mermer fabrikası, istanbul mermer fabrikası, istanbul anadolu yakası mermer, lüks mermer, kaliteli mermer, anadolu yakası mermer fabrikası, anadolu yakası mermer ürünleri, Türkiye mermer ürünleri, istanbul mermer ürünleri, Türk anadolu marble, istanbul marble, istanbul anadolu marble
Adres: Özbey Cad.No:79/81 Hasanpaşa, Kadıköy -İSTANBUL
Telefon: 0216 545 50 20 / 0 532 412 49 30 (Whatsapp)
E-posta: info@altasmermer.com